DE Onderwijsbeweging – 2e bijeenkomst

Graag nodigen wij je uit om donderdag 13 december a.s. deel te nemen aan de tweede bijeenkomst van DE Onderwijsbeweging van dit schooljaar.

Met deze beweging willen we creativiteit, initiatief, energie, plezier, ontwikkeling, dialoog en innovatie van de gehele school stimuleren en versterken. Ouders, leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en schoolleiders die zin hebben kunnen meedoen. Maar ook als je (nog) niet verbonden bent aan het Montessori College ben je van harte welkom!
Wil je alsnog aansluiten en jouw initiatief inbrengen of ben je gewoon nieuwsgierig? Dat kan! Ook als je niet bij de afgelopen bijeenkomsten aanwezig was, ben je van harte welkom om deel te nemen aan (één van) de bijeenkomsten die dit schooljaar gepland staan. Stuur dan even een mailtje naar Chantal (c.vankampen@montessoricollege.nl). De data van de bijeenkomsten dit schooljaar staan hieronder vermeld.
Weet je niet precies wat DE Onderwijsbeweging inhoudt? Op onze website vind je nog meer informatie over DE Onderwijsbeweging:  https://montessoricollege.nl/praktische-zaken/de-onderwijsbeweging/


Terugblik eerste bijeenkomst (Luuk Bruinink, leerling)

Dinsdag 2 oktober jl. was weer een geweldige bijeenkomst van DE Onderwijsbeweging. Met prachtige nieuwe projecten als resultaat. Van integratie tussen het vmbo-gebouw en het havo/vwo-gebouw tot formatief toetsen. Gottfried (oud leraar) opende de avond en we hebben lekker gegeten. Vervolgens zijn we gestart met 3 flappen waar je vrij kon opschrijven wat moet stoppen op school; waar we mee moeten doorgaan en waar we mee moeten beginnen. Daaruit volgde een “open space” ronde waarin je vrij kon praten over elk idee en waar je dus vrij kon rondlopen en wisselen van elk misschien “toekomstig project” om daarover te praten. Op het einde kon je aansluiten bij een project of verder gaan als “toerist”. DE Onderwijsbeweging roept enorm veel passie op bij leerlingen, ouders en leraren omdat je echt een verandering kan waarmaken. Je loopt naar buiten met een enorme dosis energie. Groot denken en klein beginnen; dus een groot project opdelen in hele kleine uitvoerbare onderdelen. En aan het einde van het jaar kun je terugdenken aan een mooie verandering die van onze school een beter plekje heeft gemaakt.

Het is zeker een aanrader een keertje als “toerist” langs te komen en te kijken hoe het er aan toe gaat. Niks is verplicht alles is mogelijk!

Invulling tweede bijeenkomst
De tweede bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 december van 17.00 (inloop vanaf 16.45 uur) tot ongeveer 20.00 uur. Dit is inclusief een diner rond 17.45 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de personeelskamer van K33 (de Berk).

Na een korte terugblik op de eerste bijeenkomst van 2 oktober jl., zullen we de testdraaiboeken van de diverse groepjes bekijken en van feedback voorzien. Ook zullen er pitches zijn van reeds bestaande initiatieven en projecten die vorig jaar via DE Onderwijsbeweging gestart zijn. Doel is om weer een stap verder te komen met de ideeën van de vorige keer en richting concrete prototypes te gaan.

Wil je (alsnog) aansluiten bij (één van de bijeenkomsten van) DE Onderwijsbeweging? Stuur een mailtje naar Chantal (c.vankampen@montessoricollege.nl). In verband met de voorbereiding en catering verzoeken we je vriendelijk om je aanwezigheid door te geven. Heb je dieetwensen? Dit kun je ook aan Chantal doorgeven.


Overige data bijeenkomsten

Zet ook alvast de volgende bijeenkomsten in je agenda: de derde bijeenkomst op 20 februari 2019 en de vierde (tevens laatste van dit schooljaar) bijeenkomst is op 16 april 2019.


Vragen?
Heb je nog vragen? Bekijk de website (zie link hierboven) of neem contact op met iemand van de stuurgroep (zie hieronder).

We hopen velen van jullie te zien op 13 december a.s.!

Stuurgroep ‘DE Onderwijsbeweging’,
Luuk Bruinink (leerling)
Lisa Hulshof (leerling)
Leonie Jacobs (leerling)
Monique Noorbergen (docent)
Tom Linssen (docent)
Mariëlle de Moel (docent)
Dennis Verhoef (docent)
Gijs van Hout (docent)
Berni Drop (schoolleiding)