Corona update – mondkapjes

Beste leerlingen (en ouders),

Binnenkort houden we verkiezingen voor het leukste mondkapje! En niet zomaar: jullie hebben ongetwijfeld al vernomen dat de nieuwe RIVM-richtlijnen van ons vragen om een mondkapje te dragen op school. Zo’n mondkapje mag wat ons betreft best een eyecatcher zijn, al draag je ‘m natuurlijk vooral om de medewerkers en volwassenen te beschermen die geen 1,5 meter afstand van je kunnen houden. Vooral tijdens verplaatsingen van leerlingen zoals bij leswissels, in de aula, op de trappen en in de gangen is het vaak druk.

Vanaf maandag draag je op die momenten dus een mondkapje. Als je rustig zit, mag je hem weer afdoen.

De afspraak is nog steeds dat jullie als middelbare scholieren onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden.

Ik hoorde de vuistregel: Als je loopt of staat, mondkapje voor je gelaat,

Als je gaat zitten laat het dan maar zitten….

Al met al hopen wij, lieve leerlingen, dat we de komende tijd allemaal genoeg kunnen doen om het oplopende aantal besmettingen weer terug te dringen. Zodat jullie naar school kunnen blijven komen. Dit vraagt veel van een ieder van ons, maar dit is best te doen. Zo was ik deze zomer op vakantie in een land waar deze afspraken al golden en echt, ik was er in een paar dagen aan gewend.

Ik nodig je van harte uit om een mooi of ludiek mondkapje te regelen en ‘m op Instagram te zetten. We zullen eens kijken welke de mooiste en leukste zijn!

Hartelijke groet,
Berni

 

Ps: een beslisboom die je kan helpen bij het maken van een goede afweging in situaties waar je twijfelt of je naar school kan of thuis moet blijven, klik hier: Beslisboom