Corona update – 27 mei 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen Montessori College Nijmegen-Groesbeek,

Als ik langs de roosterkamer loop, zie ik bijna stoom uit dit kantoor komen. Net zoals in de omgeving van al die docenten, conciërges en schoolleiders die iets aan het ontwerpen zijn wat nog nooit bestaan heeft. Niet dat daar veel tijd voor is: creativiteit en uitvoerbaarheid liggen direct in elkaars verlengde terwijl we allemaal weten dat die ook vaak op gespannen voet met elkaar staan. Oh ja, en dat alles ook nog binnen strakke richtlijnen en regels.
Nooit zag ik zoveel bij elkaar komen onder zo’n hoge druk.

Maar vanaf volgende week hebben we dus een hybride leerorganisatie staan met deels onlinelessen en deels fysieke leerplekken. Zoveel mogelijk op maat en met de bedoeling om ontmoeting, verbinding, landen en opnieuw opstarten in het “echie” weer mogelijk te maken.
Dit huzarenstukje gaat ervoor zorgen dat we voor de vakantie allemaal hebben kunnen wennen aan een soort van schoolritme en manier van omgaan, werken en leren, dat waarschijnlijk ook nog wel enige tijd na de vakantie zal doorgaan. Daarbij roepen we de leerlingen op om de komende tijd constructieve feedback, adviezen en tips te geven aan ons, zodat we de kans krijgen om maximaal te leren en te verbeteren.

Een bijzondere tijd gaat het zeker worden, maar ook spannend. In deze komende fase hebben we elkaar maximaal nodig om ook het gemak en de zekerheid te kunnen voelen waarmee we dit avontuur met elkaar aan kunnen. Voor de één is dat echt veel spannender dan voor de ander. Dat maakt het des te belangrijker dat ieder zijn steentje bijdraagt. Dan wordt het voor ons allemaal mogelijk hier naar school te komen.

De belangrijkste regel is natuurlijk dat je de anderhalve meter afspraak respecteert. Doe het echt. Al weet ik hoeveel dat van jullie vraagt. Maar houd die afspraak vast en help elkaar door elkaar steeds aan die afspraak te herinneren.
Knuffel elkaar met luchtknuffels; ooit leerde ik dat bij een heel zieke vriendin. Het kan echt.
Stoei in de lucht; er schijnen al wereldkampioenschappen schaduwboksen te zijn.
Omarm de anderhalve meter.

Dan nog wat verdere informatie:
 We hebben als voortgezet onderwijs besturen van Nijmegen en omstreken gezamenlijke afspraken rond het openbaar vervoer gemaakt. Zie de brief met informatie in de bijlage.
 Als je een fysieke schooldag hebt, ga dan na de schooldag meteen naar huis en blijf niet in het gebouw of op het plein hangen.
 Als je de trap op moet, volg dan de aanwijzingen die er zijn en loop achter elkaar de trap op en af en niet naast elkaar.
 Als je een les die online wordt gegeven ook fysiek wilt bijwonen, regel dat dan met de betreffende docent. Gemiddeld kunnen er namelijk niet meer dan 10-15 personen in een lokaal.
 Volg de aanwijzingen die in elk lokaal hangen goed op. Het is eigenlijk heel simpel.
 Lees, voor meer specifieke informatie, de huisregels in de bijgevoegde pdf.

Voor jouw leerjaar of locatie krijg je vrijdag 29 mei a.s. apart nog verdere informatie zodat je precies weet hoe jouw schooldagen en -weken eruit komen te zien.

Heel veel plezier de komende weken en ik reken op jullie!

Berni Drop,
rector/bestuurder

Lees ook:

Brief ouders leerlingenvervoer

Tijdlijn en huisregels Corona Montessori College