Corona update – 26 juni 2020

Dag ouder/verzorger, dag leerling,

De afgelopen weken gaven we hybride onderwijs, waarbij leerlingen deels op school en deels online onderwijs hadden. Dat viel tegen. Echt waar. We hebben onze uiterste best gedaan maar veel docenten zijn inmiddels zo moe, dat het heel moeilijk is om voor de zoveelste keer in een paar maanden weer nieuwe, optimaal werkende oplossingen te bedenken. En ja sorry voor de veralgemenisering, maar veel leerlingen zijn niet meer vooruit te branden met de vakantie zo dichtbij.

Het is de eerste keer dat ik merkte dat er soms irritaties tussen school, ouders en leerlingen ontstonden. We konden tot onze spijt niet overal de hoge verwachtingen waarmaken.

Gelukkig vaak ook wel en we hebben ook van deze periode weer veel geleerd dat ons helpt bij het ontwerpen van scenario’s die mogelijk in de toekomst nog nodig zijn.
We hielden dan ook ons hart vast voor de persconferentie van woensdag, maar de premier zei het echt: Na de zomervakantie openen we onze deuren weer voor álle leerlingen. Ik zou bijna de vakantie willen overslaan.
Deze week belde een leerling naar school om te vertellen dat hij niet mee kon doen met de online-les, omdat het internet eruit lag. Kom dan maar na school, zeiden wij hybride. Vijf minuten later belde hij weer om te vertellen dat het internet het plotseling weer deed.

Zou het kunnen dat ik ooit nog met een beetje weemoed aan dit soort online-smoesjes terugdenk?

De afgelopen periode heb ik behoorlijk intensief gemaild met jullie allen. Elke keer als er weer iets veranderde of we meer informatie hadden. Dat was maar liefst 9 keer vanaf 15 maart. En dat was alleen de informatie op Montessori College niveau want jullie hebben nog heel wat meer mails gehad over de consequenties voor elke leerling specifiek.

Graag verdwijn ik weer wat meer naar de achtergrond nu alles wat meer ontspannen raakt en de achtbaan waar we in terecht kwamen met duizelingwekkende loops hoop ik verleden tijd is. (de metafoor komt van de premier)

Ik dank jullie allen voor de vele ondersteuning, de complimenten en de bemoediging die we kregen. Mede dat hield ons op de been.

En met jullie hoop ik dat we alle leerlingen na de vakantie met open armen kunnen ontvangen.

Nog wat verdere algemene informatie:

Hartelijke groet en heel veel gezondheid toegewenst.

Berni Drop, rector/bestuurder Montessori College Nijmegen&Groesbeek