Corona update – 22 april 2020

Nijmegen, 22 april 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Bijna meivakantie! En wat kijk ik daar naar uit. Even helemaal losgekoppeld te zijn en ruimte, rust en verveling toelaten. Daar komen vaak de beste oplossingen uit voort!

Ook alle leerlingen en medewerkers wens ik een dergelijke tijd toe. En ouders die meivakantie hebben ook, natuurlijk. Fijn dat de jongeren weer mogen sporten, ook al moeten ze nog afstand houden. Dat betekent ook weer meer naar buiten, frisse lucht en de wind door de haren.

Nu alweer bijna 6 weken onlineonderwijs en ik weet zeker dat wij net zo smachten naar de leerlingen als de leerlingen naar de school, elkaar en hopelijk ook naar de docenten enigszins….

Dat kwam in ieder geval wel uit de enquête die door 433 leerlingen is ingevuld. Top gedaan leerlingen, zo krijgen we goede informatie die we kunnen gebruiken om van te leren en het onlineleren te optimaliseren.

Het geeft een mooi beeld. De leerlingen waren overwegend in meer of mindere mate positief gestemd over het afstandsonderwijs. Wel met de aantekening dat de leerlingen liever naar school gingen. Echt heel knap en indrukwekkend hoeveel zelfstandigheid en motivatie de meeste van de leerlingen op kunnen brengen om aan de slag te blijven. Maria Montessori zou trots zijn.

Ook heel mooi hoe overwegend tevreden de leerlingen zijn met het onlinecontact met de docenten en mentoren/coaches.
In de bijlage een Powerpoint met de uitslagen.

Dan nog enkele ontwikkelingen:
 Vanaf 1 juni a.s. gaan we weer voor alle leerlingen open. Dat moet nog wel rustig en in kleinere aantallen dan normaal. We gaan volop bezig met het bedenken van een leerzame en ook sociale, verbindende laatste periode. Heb geduld. Uiterlijk in de week voor 1 juni a.s. wordt iedereen geïnformeerd. Geef ons dus ook even de tijd om hier weergaloos goede weken van te maken.
 Blijf ondertussen noest door werken en leren: jullie krijgen tijdig informatie over de overgangen.
 Ook zijn we volop aan het nadenken over een ongetwijfeld creatieve en waardige afsluiting voor alle leerlingen die examen hebben gedaan.
 Voor veel vragen en vraagstukken een tip; de gemeente heeft hier een site voor:
https://gezinencorona.nl/regio-nijmegen/

Tot slot voor een keer een filmpje. Het is zo lief en ontroerend, vandaar.

 

Dag allemaal, blijf gezond en een fijne vakantie toegewenst!

Berni Drop, rector/bestuurder