Corona update – 16 maart 2020

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Nu we de eerste dag van de schoolsluiting achter de rug hebben, krijgt u een update.

Vandaag zijn alle docenten en ondersteuners aan de slag gegaan om een online leeromgeving te organiseren. Het was heel bijzonder om te ervaren hoe alle medewerkers hun krachten inzetten om in deze moeilijke tijd het leerproces van de leerlingen maximaal te faciliteren. Als montessorischool plukken wij nu de vruchten onze didactiek. We werken al in deeltaken met planners en leerlingen zijn daaraan gewend. Ook hebben we al een online leeromgeving. Deze biedt helaas geen soelaas voor de praktijkvakken. Hiervoor wordt naar alternatieven gezocht.

We denken dat leerlingen niet zomaar te motiveren zijn om op afstand in die online omgeving aan de slag te gaan. Probeer uw kind zoveel mogelijk te motiveren om in het leerritme te blijven.

Morgen krijgt u bericht over beschikbare digitale hulpmiddelen.

Praktische informatie

· De communicatie van school naar de leerlingen verloopt via schoolmail. Wilt u erop letten dat uw kind ook via de schoolmail blijft communiceren.

· Leerlingen van ouders met vitale beroepen die naar school komen, dienen zich aan- en af te melden bij de receptie. Verder kunnen alle leerlingen hun kluisje leeghalen onder begeleiding.

· Op dinsdag 17 maart krijgen leerlingen/ouders in de loop van de middag bericht vanuit de kernteams. Deze informatie zal gaan over de online leeromgeving en hoe en wanneer ze contact kunnen hebben met hun docenten en mentor/coaches. Daarbij houden we het huidige rooster zoveel mogelijk aan als dagritme voor de leerlingen zodat ze vanuit de schoolroutine weten wanneer ze online contact kunnen hebben.

Wat betreft de examens weten we dat we geen se (schoolexamen) mogen afnemen en ook geen ce (centraal examen). We wachten op verdere berichtgeving vanuit het ministerie.

Wij informeren u zodra dit kenbaar is.

Wij doen er alles aan om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en u zo goed mogelijk te informeren.

Voor specifieke vragen kunt u bij de mentor/ coach van uw kind terecht.

Hartelijke groet,

Berni Drop, rector/bestuurder