Breng je eigen apparaat mee naar school!
Het apparaat waar je thuis al vertrouwd mee bent, waar je eigen spullen op staan en waar je mee kunt werken/leren op school en thuis.
Laptop
We adviseren dat een leerling beschikt over een eigen laptop. Voor het gebruik op school is een eenvoudige laptop voldoende. De lesstof wordt veelal digitaal aangeboden. Als verrijking en verdieping van de lesstof kunnen leerlingen tijdens de lessen (meestal op aanwijzing en instructie van de docent) gebruik maken van deze eigen laptop. Er zijn ook (beperkt) leenlaptops beschikbaar, maar die mogen niet mee naar huis worden genomen.
Als het nodig is zijn er middelen en mogelijkheden om te voorzien in passend schoolmateriaal. Informeer naar die opties bij de mentor/coach van jouw/jullie kind.
Welk device?
Je mag zelf kiezen! Een Windows besturingssysteem past het beste. Onze school werkt samen met Signpost en de Campusshop. Zij bieden voor onze leerlingen een ‘voortgezet onderwijs servicepakket’ met daarin opgenomen educatiekorting, verzekering en eventueel extra garantie.
Gebruik mobiele telefoon op het Montessori College
Het Montessori College Nijmegen is toegewijd aan het bieden van onderwijs dat aansluit bij de visie van Maria Montessori, waarin de leerling wordt gestimuleerd om zelfstandig te leren en te ontwikkelen. De woorden van Maria Montessori, “Help mij het zelf te doen,” vormen de basis van onze benadering van onderwijs. Het telefoongebruik op school heeft een directe impact op deze visie en op het leerproces van onze leerlingen. Daarom hebben we een beleid opgesteld om het gebruik van mobiele telefoons binnen onze schoolomgeving te reguleren. Dit ‘nee, tenzij…’ beleid lees je hieronder.
Eenmalige financiële bijdrage voor aanschaf laptop
De aanschaf van een laptop is niet goedkoop. Voor minder kapitaalkrachtige ouder(s)/verzorger(s) kan de aanschaf van een laptop een financiële uitdaging zijn. Om die reden bieden zowel de gemeente Berg en Dal als de gemeente Nijmegen ieder een eigen regeling aan.
Regeling gemeente Nijmegen
Leergeld Nijmegen heeft als doel alle kinderen uit Nijmegen mee te laten doen. Leergeld Nijmegen biedt de mogelijkheid aan deze kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar om te kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten.
Klik hier voor de website: Leergeldnijmegen
Of download hier de flyer van Leergeld Nijmegen
Regeling gemeente Berg en Dal
De gemeente Berg en Dal heeft voor ouders met kinderen tussen de 4 en 18 jaar de ‘Doe mee’ regeling waaronder een samenwerking met ‘Stichting Leergeld de Stuwwal’.
Stichting Leergeld De Stuwwal is een vrijwilligersorganisatie die zich breed inzet voor het welzijn van kind(eren). Zij hebben een andere werkwijze. Stichting Leergeld De Stuwwal kijkt samen met jou/jullie en het kind(eren) wat er nodig is om mee te doen in de samenleving. Ze kijken naar wat nodig is voor school, sport en cultuur. Stichting Leergeld De Stuwwal koopt het product of dienst voor het kind en geeft geen geld. Ouders kunnen voor hun kinderen van 4 tot 18 jaar een aanvraag doen bij Stichting Leergeld De Stuwwal. Zij kijkt samen met ouders en kinderen wat nodig is om mee te doen in de samenleving. Vul het formulier in op www.leergeld.nl/destuwwal. Vragen? Stuur een e-mail naar leergeld.destuwwal@gmail.com.