Blog 8 – School at Sea – Jasmijn Pieters

Hola!

Daar ben ik weer, alleen vanaf nu niet meer vanuit huis op de bank, maar vanaf de salon op de Thalassa: het schip waar we mee varen!

21 oktober 2018
Vandaag stap ik aan boord; eindelijk begint mijn grote avontuur! Ik rij samen met mijn familie naar Amsterdam, in de achterbak staan alle spullen, zelfs mijn keyboard. Eenmaal aangekomen worden alle spullen ingeladen en krijgen we onze kamers te zien. Ik lig in een kamer van 2, in het bovenste bed. Gezellig!

24 oktober 2018
Dagen vol met nieuwe dingen leren, het leren kennen van je ‘thuis’. Ik raak al steeds meer gewend aan het constant samen zijn met een groep, een groep die waarschijnlijk als familie zal gaan voelen. Vandaag ben ik voor het eerst de mast ingeklommen, zo gaaf! Ik zie me daar al helemaal zitten, midden op zee, starend naar de horizon! In de avond mogen we Amsterdam zelf even in, ennn we mogen onze telefoons de komende 4 uur! Haha, vanaf het moment dat we ze terugkrijgen staat iedereen bellend op de kade. Even aan iedereen laten weten hoe het gaat, toch wel fijn om iedereen weer even te spreken!

26 oktober 2018
Vandaag is de dag, we vertrekken richting Tenerife, althans dat was de bedoeling. We kregen tijdens het ontbijt te horen dat er iets mis was met de motor, niks ernstig maar er moet even naar gekeken worden. Het afscheid nemen van familie en vrienden in IJmuiden gaat wel door. Oma vaart vanochtend van Amsterdam naar IJmuiden met me mee, heel leuk! Eenmaal aangekomen in IJmuiden staan daar al mijn vrienden en familie, wow die had ik gemist. Even bijkletsen en heel veel knuffelen, dan stappen we aan boord, varen we de haven uit en zien we iedereen over een halfjaar, School at Sea is begonnen!

Inmiddels ben ik begonnen met school, wat eigenlijk heel soepel verloopt! Ik zal jullie de volgende blog vertellen hoe ik mijn schoolwerk bijhoud, zie ik jullie dan?

Ahoy!