Blog 12 – School at Sea

Volg de avonturen van onze leerling Jasmijn (v5) terwijl zij een half jaar met de Thalassa de wereld rondvaart. Door middel van haar blogs houdt Jasmijn ons op de hoogte van haar avonturen, en laat zij zien dat momenteel de wereld haar school is!
Inmiddels zit de wereldreis van Jasmijn er al weer bijna op. Haar meest recente avonturen kunt u hieronder lezen.

Week 11
Inmiddels zijn we aangekomen op Bermuda, wat een mooi eiland! Toen we aan kwamen varen had ik wacht en inmiddels zijn de zeilpakken weer volop in gebruik. Ik stond lekker achter het roer en toen kwam er ineens een walvis voorbij zwemmen, toch wel even de geluksmomentjes!

We maakten het schip klaar om in de haven te gaan liggen: netten eraf, boeien aan de zijkant en recht brassen (dat is dat je de zeilen zo zet dat ze zoveel mogelijk wind vangen en in dit geval zodat ze richting de kade zijn gericht).

Week 13
Een kleine sfeerimpressie van het aankomen bij de Azoren na de oversteek van de Atlantische Oceaan.

   

week 16
De laatste week is ingegaan en wat voelt dat gek. Gewoon al zó lang weg, maar helemaal niet het gevoel dat we zo lang weg zijn. We liggen nu stil in Cherbourg om te bunkeren, diesel bijtanken. Net een scheepsovername achter de rug en we hebben er nog één te gaan. Tijdens het bekendmaken van de functies werd de kapitein als laatste bekend gemaakt. Ook ik had hiervoor gesolliciteerd. “En wie denken jullie dat de laatste kapitein wordt?”, zei Sam. Je voelde de spanning en toen kwam Sam met het verlossende woord: “Dat is onze Jasmijn!”. Ik kreeg een lach op mijn gezicht. ‘Yes I dit it’, ging er door mijn hoofd heen. Vanaf het begin van SaS zei ik al dat ik een keer kapitein wilde worden en het liefste dan ook de laatste en dat is nu gewoon gelukt!

Over twee dagen begint mijn overname en ik ben inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Denk hierbij het indelen van de wachten, standing orders maken, overleggen met het keukenteam en de stuurmannen, enz. Voordat de overname begint hebben we morgen eerst nog een solobivak. Dat houdt in dat iedereen voor zichzelf even gaat bedenken wat je het afgelopen jaar allemaal hebt meegemaakt en hoe je als persoon bent gegroeid. Benieuwd wat het oplevert. De 15e vertrekken we dan toch echt richting Nederland en dan komen we de 20e, met mij als kapitein hihi, aan in IJmuiden!