Als sport in je DNA zit: Montessori College Nijmegen-Groesbeek dingt mee naar titel ‘sportiefste school van Nederland’.

Dan wil je dat heel Nederland hiervan getuige is. Alleen daarom al dingt het Montessori College Nijmegen-Groesbeek mee naar het erepredicaat ‘sportiefste school van Nederland.’ Daarnaast is het een uitgelezen moment voor de school om te etaleren wat er binnen en buiten de muren van het college op sportief vlak allemaal gebeurt. En dat is heel wat, weet inmiddels ook de jury die de school in een eerdere fase al nomineerde voor deze bijzondere prijs.

Op het Montessori College krijgen jonge, getalenteerde topsporters alle kansen om zich te ontplooien. Maar minstens zo belangrijk is dat iedereen op school wordt uitgedaagd om te bewegen. Zo worden leerlingen in de onderbouw gescreend op hun motorische vaardigheden en op hun eigen  niveau in lessen ingedeeld en kunnen leerlingen van alle jaarlagen en niveaus kiezen voor extra sport. Geheel in lijn met de montessori-identiteit van de school, wordt leerlingen per periode een ruim aanbod aan sportieve mogelijkheden geboden. Ook werkt de school nauw samen met de gemeente Nijmegen om een actieve deelname aan sport en sportverenigingen te stimuleren onder die leerlingen die een extra stimulans kunnen gebruiken. Omdat goed voorbeeld goed doet volgen, ontspringt het personeel de sportieve dans (bepaald) niet: of het nu yoga, hardlopen of naschoolse fitness betreft, ook deze montessorianen worden blijvend uitgedaagd om in beweging te blijven.

Op 21 april bezoekt de jury de school om verder kennis te maken met zijn ‘sport-DNA’. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor leerlingen, de sportieve motoren van het college. Op 26 mei is de uitslag.

De 21e belooft sowieso een feestelijke dag te worden. Naast het gebouw de Beuk op de Kwakkenbergweg wordt ‘s morgens door wethouder Visser van sport het ‘beweegpleintje’ geopend, een actief en sportief samenwerkingsproject van het Montessori College, gemeente en buurtbewoners. Zowel tijdens als na schooltijd kan hier gebruikt worden gemaakt van sport- en fitnessfaciliteiten. Niet alleen door leerlingen, maar ook door buurtbewoners. Een initiatief dat concreet invulling geeft aan een belangrijk montessoriaans credo: ‘De wereld is onze school.’

Voor meer informatie: Montessori College 024-3283000, Wilbert Lamers, sectieleider lo.