Allereerste Global Montessori Games in Nijmegen

Docenten Jeroen Gremmen en Roelant Wijngaards van het Montessori College Nijmegen & Groesbeek kwamen vorig jaar met het idee om een internationaal montessori evenement te organiseren. Aiden Bloodworth, een Engelse docent werkzaam op MMUN World Citizen Senlinhu School Zhengzhou in China, was gelijk enthousiast toen hij van het voornemen hoorde en besloot om mee te helpen in de organisatie.

Van 16 tot en met 21 september jl. was het zover en vonden de allereerste Global Montessori Games ooit plaats. Gedurende deze week waren er leerlingen en collega’s uit Noorwegen, Duitsland, Tsjechië, Kroatië, Engeland, Verenigde Staten en China op bezoek in Nijmegen. Alle buitenlandse leerlingen verbleven in Nederlandse gastgezinnen. Tijdens de week stonden twee sportdagen op het programma en werd er korfbal, hockey en voetbal gespeeld. Teams werden gemixt en scores waren niet belangrijk. Het doel was om samen te sporten en veel plezier te hebben. Meedoen is immers belangrijker dan winnen!

Ook was er een workshopmiddag waarbij veel verschillende sporten gekozen konden worden, zoals bossabal, archery attack, klimmen, mountainbiken, turnen, dans of kickboxen.

Naast sport was het belangrijk om elkaar en elkaars cultuur te leren kennen. Zo was de officiële opening, door Burgemeester Hubert Bruls, in het Goffertstadion van N.E.C.. Hier liet elk land zich zien door dans, zang of een act. Ook werden lokale lekkernijen uitgestald en gedeeld.
Op woensdag werd onze hoofdstad, Amsterdam, bezocht. Leerlingen konden kiezen of ze naar het Nemo Science of naar het Van Gogh museum wilden. Daaropvolgend werden de Amsterdam Lookout, This is Holland Museum en de pannenkoekenboot aangedaan.

Voor de docenten stond er donderdagmiddag nog een netwerkbijeenkomst op het programma. Alle buitenlandse collega’s, collega’s uit Nijmegen en Groesbeek en zelfs uit Alphen aan de Rijn,  kregen eerst door Ruben Jongkind een inspirerende presentatie over Montessori Football. Daarna was er tijd om samen over (montessori)onderwijs te praten en ervaringen te delen.

De allerlaatste dag werd Nijmegen ontdekt. Na een speurtocht door de oudste stad van Nederland en een lunch in het Kronenburgerpark ging iedereen op de fiets naar het Goffertpark om samen plezier te hebben, te sporten of samen een herinnering te maken. In de avond stond een knallend afscheidsfeest op het programma in de aula van het Montessori College Nijmegen.

Gedurende de week zijn er ontzettend veel leuke dingen gedaan, is er veel geleerd en zijn er veel nieuwe vriendschappen ontstaan.

We willen alle leerlingen, ouders, collega’s en sponsoren heel erg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze onvergetelijke week!

Meer informatie over de Global Montessori Games of bekijk welke sponsoren dit evenement ondersteund hebben.