Agora dagje in het kort

Vandaag waren de proeflesjes op het Montessori College Nijmegen en Groesbeek. Voor de leerlingen die interesse hebben in MC Agora of Agora 10-15 Groesbeek was er de mogelijkheid om een proefchallenge te volgen.

Tussen 13.15 en 15.15 uur hadden de leerlingen een Agoradag in het kort. De normale dagindeling werd gevolgd. Het begin stond in het teken van kennismaken. In twee groepen leerden de leerlingen elkaar en de coaches kennen. Ook een leerling van het Montessori College die nauw betrokken is bij de ontwikkeling van het Agora concept hielp mee. 

Daarna kregen de leerlingen een inspiratiesessie over werkplekken. In Roermond, waar al vier jaar Agora ervaring is, mogen de leerlingen hun eigen werkplek vormgeven. Enkele leuke voorbeelden kregen ze te zien en werden besproken.

Na de inspiratiesessie begonnen de leerlingen met hun challenge. Ze gingen volgens het stappenplan bedenken hoe hun ideale werkplek eruit ziet. Nadenken, brainstormen en daarna een prototype maken. Ze mochten zelf kiezen op welke manier ze dit gingen maken. Op papier, met hout, van klei. Alles was mogelijk.

Na de pauze was er een offline sessie, waar leerlingen even in stilte gingen lezen. Fijn om tot rust te komen. Afsluitend werden alle werkplekken van elkaar bekeken en was er ruimte om de middag gezamenlijk na te bespreken en af te sluiten. Mooi was het om te horen dat leerlingen het heel leuk hadden gevonden. Alleen vonden sommigen het jammer dat ze niet meer tijd hadden om hun challenge af te maken.

Gelukkig hebben ze daar volgend jaar tijd genoeg voor wanneer ze voor Agora kiezen!