Boksen in het bos

Boksen in het bos. Een mooiere plek is er niet. Deze mixweek hebben we een groot aantal workshops en boksen is er één van. Boksen is veel. Heel veel.
We beginnen met een rondje inlopen/hardlopen. In het bos, door het bos en heuvel op, heuvel af. Dit is voor enkelen niet het leukste gedeelte en dit is metafoor 1, doorzetten is een belangrijk onderdeel van boksen.
Hierna gaan we de basisstoten en trappen doornemen die vervolgens op de trapkussens worden uitgevoerd. Hierbij komt les nummer 2 voorbij: boksen is elkaar sterker maken, helpen en pushen tegelijk. We leren en houden rekening met elkaar. Winnen is niet aan de orde; leren en beter worden wel.
We rammen een tijdje lekker door en pakken er voor de juiste houding en focus een tikspel bij. Elkaar tikken met de zwemsprieten. Om je heen kijken, scherp zijn en in ronde 2 ook gaan afweren. Mooie slag naar de praktijk in een les. Focus, op blijven letten en verleidingen weerstaan of afweren.

Vervolgens in viertallen de combi maken van oefenen op stootkussens en het tikspel. Een persoon is omringt door drie personen met elk een kussen. De drie buitenste personen geven aan wat de persoon in het midden moet doen. Stoten of  trappen. Hoog tempo en mooie communicatie weer. Rekening houden met elkaar, zelf scherp zijn en blijven, maar ook alert zijn op de omgeving.  Echt sparren doen we niet, vandaar dat we ballon boksen. Heerlijk in de focus maken we de cirkel rond of eigenlijk de ring, in boks termen.

Heerlijke workshop, mooie kinderen en top inzet. Heerlijk. Morgen weer!
Tik hem aan, boks!

Menno vd Leer