17 maart plantjesdag op de locatie Groesbeek

‘Wat geweldig dat jullie al zo ver zijn met de tuin’ glundert Marleen van Tilburg. Marleen is samen met Annerie Rutenfrans en Marjon van der Steen vanaf het begin van het idee voor een ecologische binnentuin op de locatie Groesbeek betrokken. Zij zijn alle drie al jarenlang betrokken bij het stimuleren van scholen om actief aan de slag te gaan met een groene en natuurlijke omgeving, want een groene omgeving geeft plezier en energie en wat je met je zintuigen beleeft, onthoud je beter.

Vanuit de locatie Groesbeek hebben we vorig schooljaar van de provincie Gelderland een subsidie vergroening schoolpleinen aangevraagd en gekregen en zijn we met een ontwerp aan de slag gegaan. Onze vaste hovenier Hopmans heeft zorg gedragen voor de ondergrond en de contouren. Wout Winkelhorst, docent biologie, is de aanjager voor de vijver die ook al is aangelegd. Max Wagener, docent mens & techniek, is bezig met een vlonder voor een vijver. Ouders van 10-15 Agora hebben al laten weten graag in het stadium van ‘werken in de tuin’ mee te willen werken en ook de collega’s van Werkenrode School hebben hun inbreng.

De volgende stap is nu dat er plantjes de grond ingaan. Dan kan de groei en bloei beginnen en dan kunnen alle leerlingen van onze locatie het groen gaan beleven en ervan leren. De volgende stap is nu dat we een plantjesdag organiseren. Op 17 maart om 13.30 uur gaan we aan de slag met het poten van plantjes. We nodigen ouders, leerlingen en inwoners van Groesbeek, met een warm hart voor een groene omgeving, uit om plantjes aan ons te komen brengen op die middag. Er is een lijst beschikbaar van plantjes die we graag willen hebben en we worden er blij van om bolletjes die zijn uitgebloeid uit potten een nieuw leven te geven (bijvoorbeeld blauwe druifjes).

 Voorbereiding met behulp van groot materieel: goede grond gaat naar de binnentuin.

 

Wit u meedoen, neem dan contact op met a.nas@montessoricollege.nl (onder vermelding van plantjesdag).

Website Marleen van Tilburg: https://www.marleenvantilburg.nl/
Website Annerie Rutenfrans: https://beleefenweet.nl/
Website Marjon van der Steen www.NMEPlaza.nl

 

Arianne Nas