Het Beste Uit 2 Werelden

Remco en Thimo (onderbouw en 13) hebben me bezocht en me op een ontroerend ernstige manier geïnterviewd. Het ging over Maria Montessori, mooie vragen hadden ze voorbereid. Met rode koppen en hun smartphones op opnamestand vroegen ze me het hemd van het lijf. Remco en Thimo maken samen een artikel voor de leerlingenkrant van Berk. Remco is van Berk en Thimo van Talita Koemi, een VSO-school voor ZMLK. Ze werken en leren samen en dat wordt mogelijk gemaakt door het initiatief: Het Beste Uit 2 Werelden. Leerlingen van Talita Koemi komen regelmatig op onze school en doen met onze leerlingen projecten.

Samen leren en werken, de begeleiders van de leerlingen van Tamita Koemi vinden het reuze spannend en staan versteld van wat hun leerlingen veel meer kunnen dan dat ze ooit dachten.
Onze leerlingen krijgen de kans om te leren, te werken, van betekenis te zijn voor “andere” kinderen dan waar ze normaalgesproken mee omgaan. Zo maken we voor onze en andere leerlingen een context waarin ze hoop ik leren dat diversiteit rijk is en polarisatie nergens toe leidt. Het beste uit twee werelden dus.

Berni Drop, rector